3 kleuren

Voor onze derde try-out zijn we een stuk verder gegaan dan voorheen. De bestemming was namelijk Amsterdam en de opdracht een familiediner voor 7 personen (onszelf meegerekend).

Bij aankomst werden we direct verast met een verfrissende spinazie smoothie en een snack gemaakt van raw cacao en noten. Allebei verrukkelijk en allebei zelf gemaakt. Wow, we zouden echt ons best moeten doen om hier indruk te maken.

Naast de ontvangst was ook de keuken indrukwekkend. Een kleine greep uit het assortiment: 21 kleine glaasjes, check! 3 kleuren rijst, check! Een sapcentrifuge, check! En verder genoeg ingrediënten om wel 7 familiediners mee te maken. Op z’n zachts gezegd: de keuze was reuze.

Dit vraagt om een uitvoerige brainstormsessie. Dankzij de 3 kleuren rijst, kwamen we uiteindelijk op bloghet thema 3 kleuren. Dit leidde tot een geweldig voorgerecht bestaande uit 3 verschillende kleuren soep: een spinaziesoep, een wortel-gembersoep en een bietensap/soep, geserveerd met een warm broodje schapenkaas. De 21 kleine glaasjes kwamen hier goed van pas. De pittige wortel-gembersoep combineerde goed met de zachte spinaziesoep en het bietensapje was geweldig verfrissend en gaf het geheel een zomers karakter. Ik hoef niet te vertellen (en toch doe ik het) dat het er ook nog eens prachtig uitzag, zoals ook te zien is op de foto.

Het hoofdgerecht bestond naast de drie kleuren rijst (rood, wit, zwart) uit een tajine van verse groeten, tahoe en gedroogde pruimen. Doordat deze stoofschotel vakkundig gekruid was, met verse en gedroogde kruiden, was ook het hoofdgerecht een groot succes.

blog 2

Toen het toetje. Woorden schieten waarschijnlijk te kort en foto’s kunnen de geweldige smaak ook al niet vangen. Wij zijn in het bezit van een veganistisch recept voor brownies en ongeacht of je nu leeft op enkel plantaardig of 3 kilo vlees per dag, dit zijn de lekkerste brownies die je ooit kan proeven. Wij kunnen het weten want wij hebben meegegeten. Wow. Tot overmaat van ramp bestond ook dit gerecht uit 3 kleuren: bruine brownies, rode aardbeiensaus en witte kokosvlokken. Het was verschrikkelijk lekker.

Eigenlijk waren we van plan om dit keer niet mee te eten. Omdat het proefsessies zijn bij mensen  blog3die we kennen hebben we afgelopen twee keer lekker meegegeten. Naast dat dit erg gezellig is, is het ook erg leerzaam, omdat je live de reacties op het eten ziet, kunt praten over wat je doet en wil gaan doen en informeel meningen kunt peilen. Dit keer wilde we echter werken aan onze professionele timing van de gerechten en dan kun je niet mee-eten. Wij zijn echter toch overgehaald om wel gezellig mee te eten en daar hebben we geen spijt van. Naast dat het eten erg lekker was, is het samen nuttigen van een maaltijd met mensen die houden van lekker eten echt een genot. We hebben echt genoten van het mee-eten en denken erover om een professionele variant te maken waarbij we ook mee-eten, voor mensen die dit gezellig vinden (tussen twee haakjes, wij zijn erg gezellig).

Helaas konden we daarom niet werken aan ons time management en liep het voorgerecht iets uit. Gelukkig leidde dit wel tot het creatieve idee van een amuse: paranoten geserveerd in drie verschillende dips: zoet, zout en pittig (jaja u leest het goed 3 verschillende smaakkleuren). Simpel en succesvol.

Ik denk dat het ons gelukt is om indruk te maken, maar ik weet zeker dat het ons gelukt is om een leuke avond neer te zetten. De uitnodiging voor volgend jaar die staat al weer.

Plaats een reactie